Arvo Pärt Centre in Laulasmaa

To the area covered with young pine forest in Laulasmaa, the new Arvo Pärt Centre will be built. The plan of the building includes the winning design “Tabula” prepared for an architecture competition by a Spanish architecture bureau Nieto Sobejano Arquitectos S.L.P.
The concept of the centre is a large so-called room, where to concentrate and explore/study, express oneself and exchange ideas, to visit the exhibition, sit in the café, read in the library, listen to a concert at the auditorium, or just take a walk in the forest. The flowing layout of the main building was inspired by Arvo Pärt’s music.
The monolithic concrete buildings are complemented with large glass surfaces, timber façade framed with slender steel posts, and zinc roofing. Plywood boarding with natural timber layer and natural parquet dominating in the interior design work well with the natural light shining through the glass façades of the courtyards.

Enclosed net area: main building 2,508.1 m2, tower 12.3 m2, chapel 11.2 m2.
Construction periood: February 2017 – April 2018
Design by: Nieto Sobejano Arquitectos S.L.P, Arhitektuuribüroo Luhse & Tuhal OÜ

Comments are closed.