Palamuse COOP

Uus tn 14, Palamuse alevikus olemas olev laohoone lammutati. Olemas olev kauplushoone säilitati, kaasajastati toidukaupluse ruumiprogrammina. Hoonel säilis iseloomulik katusegeomeetria ning räästakasti lahendus. Hoone põhjaküljele lisati taara tagastusruumi sissepääs. Toidukaupluse põrandapinda langetati 25cm, nii tagati invanõuetele vastav ilma astmeteta sissepääs. Lisaks müügisaalile ehitati eraldi sissepääsuga väiksem taara vastuvõtu ruum, kauba vastuvõturuum ning suurem külm ladu. Olmeruumide plokis asuvad juhataja ruum, puhkeruum, riietusruum ja pesuruum koos tualettruumiga, lisaks on koristusvahendite ruum. Üks tehnoruum kavandati esimesele korrusele, ventilatsiooniruum teisele korrusele. Hoone sisekliima tagati ühtse süsteemina toimiva KVJ lahendusega. Hoone fassaadil Edward von Lõnguse teos ”Sure, koer!” säilitati oma täies hiilguses.

Suletud netopind: 854,6 m²
Projekteerija: OÜ Arhitektuuribüroo STUDIO-3
Tööde teostamise aeg: mai 2021 – detsember 2021

Comments are closed.