LIDL kauplushoone Mustamäel

Tallinna Mustamäe linnaosas, Karjavälja tn 12 kinnistule rajatav LIDL kaubandushoone on 2-korruseline uusehitis.
Tegemist on rahvusvahelise jaekaubandusketiga, mille arhitektuurne üldkontseptsioon lähtub vastava kaubandusketi tüüplahendusest nii plaani kui ka fassaadi materjalivaliku osas. Kaubandushoone arhitektuurne vormikeel on praktiline ja tasakaalukas. Värvilahendus vastavalt tüüplahendustele minimalistlik, iseloomustavaks jooneks valgete ja metalsete fassaadipindade kontrast tumedate grafiithallide aktsentidega.
Hoone 1. korruse tasapinnas paiknevad lisaks sissepääsule ja parkimisalale ka tehnoruumid. Hoone 2. korruse moodustab müügisaal koos selle juurde kuuluva pagaritsehhi, laopinna, külmkambrite, abiruumide ning personaliruumidega. Korruseid ühendab lift ja liikurtee.
Sissepääsu kõrval müügisaali paiknevad taara vastuvõtu ruum ja puudega inimeste erivajadustest tulenevatele nõuetele vastav tualettruum.
Sissesõit kinnistule on antud Aiandi ja Laki tänavate poolt. Hoonealusesse parklasse sissepääsu juurde on planeeritud 2 invaparkimiskohta. Invaparkimiskohad on ette nähtud kõva ja sileda (ebatasasusteta) pinnakattega ja need markeeritakse valge piktogrammiga teekattel. Kinnistu välisalale ja parklasse projekteeritakse nõuetekohane välisvalgustus.

Suletud netopind: 4886,1 m²
Peaprojekteerija: Esplan OÜ
Tööde teostamise aeg: oktoober 2020 – september 2021

Comments are closed.