Tõrva ujula-SPA

Valga maakonda, Tõrva linna, Puiestee tn 1 kinnistule rajatakse ujula ja majutushoone. Kompleks hakkab paiknema praeguse Tõrva gümnaasiumi spordisaali vahetus läheduses ning hooned ühendatakse omavahel galeriiga. Hoone on osaliselt ühe- ja osaliselt kahekorruseline, mille ühendab üheks tervikuks kõrge sujuvalt looklev parapett. Hoone mahtu liigendab klaasfassaad, mis kulgeb mööda hoone perimeetrit ning avab vaated ümbritsevale loodusele. Hoone lääne osas on konsoolselt väljaulatuv katusega kaetud terrass ning lõunas välibasseini ning suitsusaunaga osaliselt varikatusega kaetud terrass. Hoone fassaadi katab musta lasuurõliga töödeldud vertikaalne puitlaudis, millele omakorda on kinnitatud vahelduva rütmiga vertikaalsed latid. Hoone keldrikorrusele on eraldi väljast sissepääsuga tehnoruumid, esimesel korrusel ujula koos seda teenindavate ruumidega. Ujulasse on kolme rajaga 25-meetrine ujumisbassein eraldi lastebasseini, mullivanni, viie erineva sauna ning seesmise ja välise lõõgastusalaga. Hoone teisel korrusel paiknevad hosteli tüüpi majutusruumid keskse puhkeala ja kööginurgaga ning tehnoruum. Hoones on arvestatud liikumis-, nägemis- ja kuulmispuudega inimestega – korrektsed pääsud hoonesse, nõuetele vastavad tualettruumid ning inva nõuetele vastav lift.

Suletud netopind: 1757,6 m²
Peaprojekteerija: BOA OÜ
Tööde teostamise aeg: mai 2020 – juuni 2021

Comments are closed.