LIDL kauplushoone Tallinnas

Tallinna Lasnamäe linnaosas, Raadiku tn 11 kinnistusele ehitatav uus kaubandushoone on 1- korruseline madala kaldkatusega, betoonpostide ja teraskanduritega karkasshoone. Kuna tegemist on rahvusvahelise jaekaubandusketiga, siis kaubanduskeskuse arhitektuurne kontseptsioon lähtub kõnealuse kaubandusketi tüüplahendusest nii plaani, fassaadi kui materjalivaliku osas. Valitud fassaadimaterjalid on neutraalsed. Seinad on lahendatud hõõrdekrohvi pinnana, mis on kombineeritud plekk kattega sandwich-paneelidega. Kaubanduskeskusse on planeeritud müügisaal, taaratagastus, laopind, tehnilised- ja personaliruumid ning avalikud ruumid on projekteeritud vastavalt invanõuetele. Kaubanduskeskuse hoone lõuna ja lääne sissepääs on varjatud varikatusega ning klaasfassaadis kasutatakse päikesekaitseklaase. Sissepääs ja kaubanduspind on kõnniteedega ühes tasapinnas ja välisalale on hoone sissepääsu lähistele planeeritud inva parkimiskohad ning ette nähtud nõuetekohane välisvalgustus.

Suletud netopind: 2318,4 m²
Peaprojekteerija: Esplan OÜ
Tööde teostamise aeg: mai 2020 – aprill 2021

Comments are closed.