Viruvere vineeritehase ehitus

Hoone ehitatakse tootmisprotsessi spetsiifikast lähtudes ristkülikulise kujuga. Olmeplokk on projekteeritud kahekorruselisena ja sissepääs olmeplokki on 2.korruse tasapinnalt, mis jääb olemasoleva tee tasapinnaga ühele kõrgusele. Kesksest sissepääsust tulevad töötajad hoonesse ja seejärel suunduvad kontoritöötajad kontorisse ja tootmistöölised 1.korrusel asuvatesse riietusruumidesse. Büroo osas on kabinetid, koosolekuruumid, kööginurk, serveriruum, söökla ja õpperuum.Tootmisruumidest paikneb hoone lõunaosas valmistoodete ladu. Idaküljel on tehnilised ruumid. Põhjaküljel hooldusruum. Hoone kagunurgas logistiku töökoht ja WC, duširuum ning puhkekoht autojuhtidele. Hoone on projekteeritud puitpostidel, millele paigutatakse puittalad. Välisseinad sandwich seinapaneelidest, sokliosa raudbetoonist. Kütteta lao osa välisseinad kaetakse profiilplekiga, postide vahel olevates avades kasutatakse PVC-laokardinaid. Olmeploki väljaulatuv osa kujundatakse klaasfassaadiga, otsad vineerimustriga fassaadiplaatidega. Hoone ümber asfalteeritakse ligikaudu 3 hektarit. Terve krunt on ümbritsetud aiaga.

Netopind: 20 000 m²
Arhitekt: Projekt O2 OÜ
Tööde teostamise aeg: august 2018 – september 2019

Comments are closed.