Ärihoone laiendamine ja rekonstrueerimine (Tööriistamarket)

Ehitus hõlmab Tartus, Ringtee 78 asuva Tööriistamarketi olemasoleva hoone fassaadide rekonstrueerimist ja uue kagupoolse hooneosa ehitamist. Hoone juurdeehitus koosneb kauba vastuvõturuumist ja kahekordsest olme-büroo osast, värava ees laiendatakse asfaltiplatsi. Hoone on plaanis ristkülikukujuline. Olemasoleva osa esimesel korrusel paikneb müügisaal, millest eraldatud osa moodustab tuulekoda. Hoone tagaosas paikneva kahekordse osa seinad ja vahelagi lammutatakse, peale lammutust jäävad ruumid rekonstrueeritakse. Hoone laienduse karkassipostide alla tehakse kohtvundamendid. Juurdeehituse kandvateks elementideks on monteeritavad teras nelikanttorudest postid, betoonpostid ja betoon õõnesplokkidest kandeseinad. Sokkel täisbetoneeritud Columbia-kivi. Soklist kõrgemale jäävas osas soojustatud sandwich kergpaneeliga. Soojustatud põranda pinnasele valatakse armeeritud betoonist põrandaplaat. Hoone juurdeehituse katus on sisemise äravooluga ja rullmaterjalist hüdroisolatsiooniga lamekatus.

Netopind: 2940,5 m² (sh laiendus 652,6 m³ ehk 22%)
Arhitekt: AS RTG Projektbüroo
Tööde teostamise aeg: oktoober 2018 – märts 2019

Comments are closed.