Tallinna Ülikooli Ursa õppehoone

1960ndatel ehitatud hooneosa lammutati ning selle asemele ehitati uus hoone osa – Ursa hoone. Nelja maapealse korrusega hoone ehitati integreerituna 2012. aastal valminud NOVA õppehoone (Balti Filmi- ja Meediakooli) külge ning ühendati teisest otsast ühendusgalerii abil ajaloolise TERRA õppehoonega. Uues hoones on täissuuruses spordisaal koos tasapinnaga pealtvaatajatele ning avara, kahetasandilise fuajeega õppehoone. Keldrikorrusel asuvad riietusruumid ja abiruumid, jõusaal, tantsusaal ja tehnilised ruumid. Uus hoone on osaliselt vaivundamendil, monoliitbetoonist ja teraskonstruktsioonist ehitis. Seinad termoroovidel kergseinad, SW paneelidest või monoliitsed. Lamekatus SBSiga. Fassaad on kaetud perforeeritud alumiiniumplaatidega.

Peaprojekteerija: Salto arhitektuuribüroo OÜ
Suletud netopind: 4045 m²
Ehitusaeg: juuli 2018 – oktoober 2019

Comments are closed.