Tallinna Ülikooli Ursa õppehoone

1960ndatel ehitatud hooneosa lammutatakse ning selle asemele ehitatakse uus hooneosa – Ursa hoone. Nelja maapealse korrusega hoone ehitatakse integreerituna 2012. aastal valminud NOVA õppehoone (Balti Filmi ja Meediakooli) külge ning ühendatakse teisest otsast ühendusgalerii abil ajaloolise TERRA õppehoonega. Uues hoones hakkab olema täissuuruses spordisaal koos tasapinnaga pealtvaatajatele ning avara, kahetasandilise fuajeega õppehoone. Keldrikorrusel hakkavad asuma riietusruumid ja abiruumid, jõusaal, tantsusaal ja tehnilised ruumid. Uus hoone on osaliselt vaivundamendil, monoliitbetoonist ja teraskonstruktsioonist ehitis. Seinad termoroovidel kergseinad, SW paneelidest või monoliitsed. Lamekatus SBSiga. Fassaad kaetud perforeeritud alumiiniumplaatidega.

Ehitusaeg: juuli 2018 – september 2019
Peaprojekteerija: Salto arhitektuuribüroo OÜ
Suletud netopind: 4045 m²

Comments are closed.