Korterelamu Kolm Venda (Pikk 43, 45, 47)

Tartusse Ülejõe linnaossa Pikale tänavale on ehitatud 64 korteriga elamu vaatega jõele ja kesklinnale. Kolmeks jagatud hoonemahtu ühendavad esimese korruse tasapinnas äripinnad ja keldrikorrusel maa-alune parkla. U-kujulise hoone sisehoovis on privaatne mänguväljak. Pikk 47 hooneploki esimesele korrusele ehitati kõrged ateljeekorterid. Suuremal osal korteritest on rõdu, tänavapoolsetel korteritel on konsooliosas klaasitud verandad. Esimese korruse korteritel on hoone alt väljaulatuval parkla katusel terrassid. Hoone on ehitatud raudbetoonist vaivundamendile. Korteritasapindade kandekarkassi moodustavad raudbetoonelementidest väli- ja siseseinad, millele toetuvad monteeritavast raudbetoonist vahelaed.

Projekteerija: Kauss Arhitektuur OÜ
Suletud netopind: 6280 m²
Ehitusperiood: november 2016 – september 2017

Comments are closed.