Korterelamu Kolm Venda (Pikk 43, 45, 47)

Tartusse Ülejõe linnaossa Pikale tänavale rajatakse 64 korteriga elamu vaatega jõele ja kesklinnale. Kolmeks jagatud hoonemahtu ühendavad esimese korruse tasapinnas äripinnad ja keldrikorrusel maa-alune parkla. U-kujulise hoone sisehoovis on privaatne mänguväljak.

Pikk 47 hooneploki esimesele korrusele on planeeritud kõrged ateljeekorterid. Suuremal osal korteritest on rõdu, tänavapoolsetel korteritel on konsooliosas klaasitud verandad. Esimese korruse korteritel on hoone alt väljaulatuval parkla katusel terrassid. Hoone paikneb selliselt, et suuremad aknapinnad jäävad lõuna- ja läänekaarde, põhjakaares on aknaid vähem.

Hoone on projekteeritud raudbetoonist vaivundamendile. Korteritasapindade kandekarkassi moodustavad raudbetoonelementidest väli- ja siseseinad, millele toetuvad monteeritavast raudbetoonist vahelaed.

Projekteerija: Kauss Arhitektuur OÜ, arhitektid Urmo Mets (vastutav spetsialist), Kristiina Aasvee, Julia Trunova, Grete Veskiväli
Suletud netopind: 6280 m² (sh maa-alune 1699 m²)
Ehitusperiood: november 2016 – september 2017

Comments are closed.