Riia 2 multifunktsionaalne hoone

Kavandatud mitmefunktsiooniline linnakvartal asub Tartus, Kaubamaja ja Tasku vahel, olles piiritletud Riia, Turu, Soola ja Aleksandri tänavatega. Vahetus läheduses asuvad ka Tartu kohtumaja, Vanemuise teater ning bussijaam. Kaubakvartali rajamine mitmekesistab piirkonda, tuues juurde elamu-, hotelli- ning SPA funktsiooni.

Mitmefunktsioonilise linnakvartali moodustavad kaubandus-, büroo- ja äripinnad, hotell, korterid ning SPA. Lisaks on Riia tänava äärne külg planeeritud kujundada kaetud linnaväljakuna, luues maja ette hubase väljakuruumi. Hoone erinevad funktsioonid avanevad oma akendega tänavatele, luues elava ja mitmekesise linnaruumi. Kaubanduspind jääb hoone keskossa, laskmata tekkida kinnisel ja sissepoole pööratud ostukeskusel.

Vastavalt arhitektuursele lahendusele on hoone esialgu seitsmekorruseline, perspektiivselt lisanduvate 2- kuni 3-korruseliste mahtudega hoone nurkades. Korrused -2 ja -1 paiknevad täies mahus allpool planeeritavat maapinda, hoone 0-korrus paikneb lähtuvalt ehituskrundi reljeefist osaliselt allpool maapinda Aleksandri tänava pool. Hoone -2. korrusel paiknevad väikeautode parkimispinnad ja tehnilised ruumid. -1. korrusel paiknevad väikeautode parkimispinnad, tehnilised ruumid, teenindusruumid ja lao ning kaubanduspinnad. 0-korrusel asuvad äri- ja laopinnad ning veoautode juurdepääsuga kaubalaadimisala. Ülemistel korrustel asuvad äri-, kontori- ja elamispinnad. Hoone 4. korrusele on projekteeritud basseinidega spaa-keskus.

Ehitise alune pindala: 10 612 m²
Hoone suletud netopind: 54260,4 m²
Korruselisus: 4 korrust + soklikorrus + 2 maa-alust korrust
Arhitektuurne lahendus: Kadarik Tüür Arhitektid OÜ

Ehitustöid teostame konsortsiumis Ehitusfirma Rand ja Tuulberg AS-ga.

Comments are closed.